Koçluk ve Mentörlük


Mentörlük, mentee’ye (mentörlük yapılan kişi) hem bilgi paylaşarak ve yönlendirme yaparak danışmanlık yapmayı hem de öğretici olmayı hedefleyen bir süreçtir. Genellikle mentörlük yapılan alanda mentörün derin deneyimi ve bilgisi mevcuttur. Ancak mentörün tavsiyelerini, görüşlerini nasıl kullanacağı, uygulayıp uygulamamak kararı mentee’ye aittir.

Mentörlük, mentee’nin kısıtlayıcı inançlardan kurtululup, destekleyici inançlara sahip olması için, ona örnek ve destek olmayı da içermektedir.

Koçlukta, mentörlükten farklı olarak müşterinin ihtiyacı olan tüm kaynaklara sahip olduğu varsayımı ile geri besleme yapılarak ve sorular sorularak kişinin farkındalık kazanması ve kendi çözümlerini oluşturması sağlanır. Müşteriye bilgi aktarımı ya da yönlendirme yapılmaz.

Nilsight olarak bilgi ve deneyimimizin bulunduğu alanlarda, müşterinin isteği doğrultusunda, mentörlük ve koçluğun birarada uygulanmasının çok etkili ve yararlı olduğu görüşündeyiz. Böylece müşteri/mentee hem birikimimizden faydalanmakta hem de koçluk süreci ile gelişim ve dönüşüm sürecinde ilerlemektedir.